Home Gospodarstvo Uskoro gotovi radovi na projektu mini solarne elektrane u Vukovini

Uskoro gotovi radovi na projektu mini solarne elektrane u Vukovini

Nakon spajanja elemenata solarnog sustava i rasvjete, planirano je snimanje promo filma i prezentiranje putem Facebook objava

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Udruga Vukovina u srcu dobila je sredstva Zagrebačke županije za svoj eko projekt ‘Energija sunca na Ekološko-edukativnom parku Trokut’.

Ove subote, 21. studenog, očekuje se završetak radova njihovog projekta mini solarne elektrane. Udruga Vukovina u srcu uz partnera Ekoregija VG dovela je projekt kraju uz desetak volontera. Na projektu se radilo pola godina. “Nakon spajanja elemenata solarnog sustava i rasvjete, planirano je snimanje promo filma i prezentiranje putem Facebook objava te na taj način informiranje zainteresiranih o dobivanju električne energije uz pomoć energije Sunca.”, navode iz Udruge.

S obzirom na trenutno epidemiološku situaciju, ne dozvoljava se organiziranje i održavanje predavanja i edukacija za grupe zainteresiranih građana. “Nadamo se da će do proljeća sve biti u redu i da ćemo se okupiti na Trokutu pod svjetlima koje nam je poklonilo Sunce.”, zaključuju.

Za ovaj projekt dodijeljeno je 33.739 kuna.