Home Izdvojeno Projekt ‘Pokupsko u srcu’ unaprijedit će kvalitetu života mještana

Projekt ‘Pokupsko u srcu’ unaprijedit će kvalitetu života mještana

Cilj je ovim projektom unaprijediti ljudske i tehničke kapacitete čak 20 organizacija civilnog društva

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice

Udruga Kupa rijeka života će dobiti bespovratna sredstva za projekt “Pokupsko u srcu”. Za to je s početkom studenog potpisala Ugovor o dodjeli sredstava.

Ovim projektom će se uspostaviti prostor dugoročnog zajedničkog djelovanja organizacija civilnog društva u Pokupskom, pružiti inovativne usluge mještanima Pokupskog i šire lokalne zajednice s naglaskom na kvalitetu života i zadržavanje mladih u prostorno izoliranim dijelovima Zagrebačke županije. Želi se projektima, radionicama i aktivnostima uključiti sve zainteresirane mještane.

Žele unaprijediti kapacitete 20 organizacija

Cilj je ovim projektom unaprijediti ljudske i tehničke kapacitete čak 20 organizacija civilnog društva za tripartitno djelovanje. Među tim udrugama i organizacijama su: Ogranak Matice Hrvatske Pokupsko, Kajak kanu klub, Kulturno umjetničko društvo Pokuplje, Udruga umirovljenika Općine Pokupsko, Nogometni klub Kupa, Skijaški klub Pokupsko, Športsko ribolovni klub Šilj, Klub žena Pokupsko, DVD Pokupsko, LU Sokol, LU Šljuka te Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Lokacija provođenja aktivnosti bit će u Domu kulture Opatija, a koji će se upravo sredstvima EU socijalnog fonda unaprijediti i modernizirati.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.790,10 kuna, a partneri na projektu, uz Općinu Pokupsko, su Likovna akademija Sveučilišta u Zagrebu, Klub žena – Pokupsko, Društvo za promicanje kulture življenja „Zvono uz Kupu“ te LAG Valis Colapis. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.