Home Gospodarstvo COVID-19 potpore: Poduzetnici Zagrebačke županije dobili ukupno 4 milijuna kuna

COVID-19 potpore: Poduzetnici Zagrebačke županije dobili ukupno 4 milijuna kuna

Zagrebačka županija isplatila je za 597 poduzetnika sa svog područja čiji je rad bio obustavljen zbog lockdowna četiri milijuna kuna

PODIJELITE
Foto: Unsplash

Zagrebačka županija isplatila je za 597 poduzetnika sa svog područja čiji je rad bio obustavljen zbog lockdowna bespovratne potpore za očuvanje i poticanje poslovne aktivnost u ukupnom iznosu od četiri milijuna kuna. Osim navedenih sredstava, uskoro kreće i i isplata dodatnih devet milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje konkurentnosti.

„Ukoliko usporedimo Proračun koji smo definirali na početku 2020. godine i izmjene donesene kroz rebalans, onda se vidi da smo bespovratne potpore za poduzetnike podigli za 85 posto na ukupno 13 milijuna kuna“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Natječaj za dodjelu COVID-19 potpora bio je otvoren od 4. lipnja pa do 6. srpnja. Namijenjen je bio mikro subjektima malog gospodarstva čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine. Uz to je do rujna bio otvoren i natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva s ciljem jačanja konkurentnosti.

Početak isplate tih sredstava očekuje se početkom prosinca.