Home Gospodarstvo Uskoro 14. državno natjecanje u oranju i 5. državno natjecanje u oranju...

Uskoro 14. državno natjecanje u oranju i 5. državno natjecanje u oranju konjima

PODIJELITE

27. i 28. kolovoza Velika Gorica će ugostiti 14. državno natjecanje u oranju i 5. državno natjecanje u oranju konjima za koje se teren pripremao posljednjih mjeseci. Natjecanje će se održati na prostoru radne zone Vukovinsko polje, a prethodit će mu službeno otvaranje na Trgu Stjepana Radića i defile traktora od mjesta otvaranja do mjesta natjecanja. Na državnom natjecanju očekuje se najmanje 30 orača iz 15 hrvatskih županija.

U poslovnoj zoni Meridijan će uz natjecanja biti održana 16. Izložba poljoprivredne mehanizacije, Gospodarski sajam te Natjecanje u šlajsu (vuča trupaca konjima). Uz izložbu i natjecanje bit će održan i zabavni program uz bogatu gastronomsku ponudu te program za djecu.

Oranje,-poljoprivreda

PROGRAM
Subota

9 sati – Trg Stjepana Radića, otvaranje Državnog natjecanja
9.30 sati – mimohod traktora kroz Veliku Goricu do poslovne zone Meridijan 16
11 sati – Poslovna zona Meridijan 16, početak Državnog natjecanja u oranju
12 sati – početak natjecanja u oranju konjima
9 do 19 sati – Izložba poljoprivredne mehanizacije i gospodarski sajam, Zabavni program, brojni sadržaji za najmlađe, bogata gastronomska ponuda
19 sati – svečano proglašenje pobjednika
20 sati – zabavni tamburaški program

Nedjelja
9 do 19 sati – Poslovna zona Meridijan 16, Izložba poljoprivredne mehanizacije i gospodarski sajam Zabavni program, brojni sadržaji za najmlađe Bogata gastronomska ponuda
12 sati – natjecanje u šlajsu (vuča trupaca konjima)
15 sati – natjecanje u vožnji traktora – kategorija žene
18 sati – proglašenje pobjednika vuče trupaca i natjecanja u vožnji traktora

Tijekom oba dana bit će organiziran besplatan autobus do Poslovne zone Meridijan 16 te od tamo do Autobusnog kolodvora Velika Gorica. Autobusi će oba dana kretati s Autobusnog kolodvora Velika Gorica u 10, 14 i 17:30, te samo u subotu u 20:30. Iz Poslovne zone Meridijan 16 besplatni autobusi će kretati u 13, 17 i 20 sati te će samo u subotu kretati u 24 sata.