Home Gospodarstvo Upisi prvašića: Donosimo informacije i raspored upisa u velikogoričke škole

Upisi prvašića: Donosimo informacije i raspored upisa u velikogoričke škole

Prije upisa je potrebno utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta po dogovorenom rasporedu

PODIJELITE

Zagrebačka županija objavila je više informacija o upisima djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. Upisi počinju krajem ovog mjeseca, konkretno 31. ožujka. Upisati se mogu djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2016. godine do 31. ožujka 2017. godine i oni kojima je u prošloj školskoj godini odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

Kao i godina do sada, prije upisa je potrebno utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta koje utvrđuje Stručno povjerenstvo škole prema utvrđenom rasporedu. Detaljne informacije o planu upisa i rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece za svaku lokaciju možete pronaći OVDJE. Liječnički pregled djeteta liječnik obavlja u zdravstvenoj ustanovi.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan najkasnije do 30. svibnja 2023. godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme, objašnjavaju iz Zagrebačke županije.

Popis, plan upisa i raspored za utvrđivanje stanja djeteta možete pronaći OVDJE te u dokumentima na kraju teksta.

obavijest_o_upisu_u_1_razred_velika_gorica

raspored_upisa_u_1_razred_velika_gorica