Home Izdvojeno Umirovljenici Kravarskog predstavit će zbornik narodnih običaja

Umirovljenici Kravarskog predstavit će zbornik narodnih običaja

Zbornik je nastao s ciljem očuvanja jezične tradicije stanovnika središnjeg dijela Vukomeričkih gorica

PODIJELITE

Svečana promocija zbornika “Naši bregi negda: zbornik narodnih običaja i jezičnog blaga kravarskoga kraja” održat će se ovog petka, 10. prosinca, u Domu kulture Kravarsko s početkom u 18 sati.

Ovaj zbornik predstavit će Udruga umirovljenika Općine Kravarsko a riječ je o zborniku narodnih običaja i jezičnog blaga kravarskoga kraja. Autori su Anka Petrac, Barbara Ivanjko i Josip Popović. Nakladnik je Udruga umirovljenika Općine Kravarsko, a lektor Neda Džakula. “Zbornik je nastao s ciljem očuvanja jezične tradicije stanovnika središnjeg dijela Vukomeričkih gorica, brežuljkastog pojasa između Turopolja i Pokuplja.”, objašnjavaju organizatori.

Publikacija je dio projekta Pokrenimo KOK! te sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je jedan od odličnih načina revitalizacije društvenog i kreativnog života mještana Općina. Nositelj projekta je Udruga PET PLUS u suradnji s partnerima Udrugom umirovljenika općine Kravarsko, Općinom Kravarsko, KUD “Kravarsko“ i Lokalnom akcijskom grupom Vallis Colapis.

Projekt je sufinancirala Europska Unija te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 1.989.272,92 kuna.