Home Izdvojeno Udruga Uzorne hrvatske seoske žene donirale božićne poklone

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene donirale božićne poklone

Donacije su namijenjene Klubu roditelja djece oboljelih od malignih bolesti

PODIJELITE

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene prikupile su donacije božićnih poklona koje su danas poslali u Split. Donacije su namijenjene Klubu roditelja djece oboljelih od malignih bolesti.

Danas se okupio dio njih i pripremio pakete za slanje. “Naša udruga je jedinstvena na području Hrvatske, a ovo je samo dio nas koje smo ovdje danas. U ovu akciju se ujedinila cijela Hrvatska i paketi već dolaze u Split. Sve smo proizvođači pa ima puno naših proizvoda, kobasica, vina, marmelada, slatkiša, kolača, igračaka.. svega smo stavili da malo damo volju toj djeci.” , govori nam Katica Jerleković, predsjednica udruge Uzornih hrvatskih seoskih žena.

Ovo je jedna od akcija na koju su se odazvale, a inače kroz cijelu godinu rade na pomoći. “Svake godine se odazovemo na pozive ili vidimo nekoga kome treba pomoći pa pomažemo. Tu smo da se borimo za ravnopravnost žena na selu i za pomoć svim potrebitim ljudima.”, zaključuje Jerleković.

U donacijama je pomogla tvrtka Inter Europa, prijevoznička tvrtka koja je došla po pakete koje će prevesti u Split. Ovo je jedna od nekoliko tvrtki koja je odlučila besplatno pomoći u prijevozu paketa za djecu i roditelje.

Podsjećamo, Snježana Dianežević iz Kurilovca i ove je godine prva pratilja najuzornije hrvatske žene.