Home Kultura VEČERAS: Koncert povodom 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena

VEČERAS: Koncert povodom 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena

Cijena ulaznice je 10 kuna, a koncert počinje u 20 sati

PODIJELITE

Večeras će se u 20 sati u Dvorani Galženica održati koncert “Beethoven u Velikoj Gorici – klavir i puhači”. Radi se o koncertu koji je dio koncertnog ciklusa povodom 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena.

Na koncertu sudjeluju Antonija Jurin Starčević, flauta; Dario Golčić, oboa; Bruno Philipp, klarinet; Žarko Perišić, fagot; Boštjan Lipovšek, rog; Krešimir Starčević, klavir.

Koncertni ciklus “Beethoven u Velikoj Gorici” osmislio je velikogorički pijanist Krešimir Starčević. U suradnji sa svojim kolegama glazbenicima, on će na tri koncerta tijekom ove sezone u Dvorani Galženica odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice skladateljevog rođenja.

Nakon vrlo uspješnog prvog koncerta “Klavir i gudači”, drugi koncert “Klavir i puhači” predstavit će majstorska ostvarenja koja je Beethoven skladao u svom ranom skladateljskom periodu, a koja na iznimno lijep i atraktivan način predstavljaju najrazličitije kombinacije puhačkih instrumenata i klavira, kroz sve njihove mogućnosti, boje, ljepotu melodijskih linija i izniman virtuozitet.

Na programu su: Sonata za rog i klavir u F-duru, op. 18 (1800.), Trio za flautu, fagot i klavir u G-duru, WoO 37 (1786.), Sonata za flautu i klavir u B-duru, Anh. 4 (1792.) te Kvintet za obou, klarinet, fagot, rog i klavir u Es-duru, op. 16 (1796.).

Cijena ulaznice je 10 kuna, a koncert počinje u 20 sati.