Home Izdvojeno Snježana Dianežević zadržava titulu prve pratilje najuzornije seoske žene

Snježana Dianežević zadržava titulu prve pratilje najuzornije seoske žene

Zbog situacije s koronavirusom ovogodišnje natjecanje se neće održati

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2019.

Na prošlogodišnjem natjecanju ‘Najuzornija hrvatska seoska žena’ titulu prve pratilje odnijela je naša sugrađanka iz Kurilovca Snježana Dianežević kao i titulu najuzornije seoske žene Zagrebačke županije. S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom i brojnim novim mjerama, ovogodišnje natjecanje se neće održati već je bila organizirana manja dodjela na kojoj joj je ta titula produžena i na iduću godinu.

“Ova godina nas je malo zakinula s koronavirusom. Imali smo brojne pozive u Beč, Pitomaču i brojne sajmove na kojima smo trebali promovirati proizvode svoga kraja. No sve je to odgođeno i sada su to malo produžili do iduće godine.”, govori nam Snježana Dianežević.

Foto: Arhiva 2019.

Gospođa Dianežević dobro je poznata u gradu i kvartu, posebice po uređenom “Turopoljskom gruntu” u Lomničkoj ulici. Uz brigu o tome, Snježana je članica OPG-a koji se bavi uzgojem konja Hrvatski posavac i Hrvatski hladnokrvnjak. Obitelj inače obrađuje 16 hektara zemlje te je nagrađivana nizom medalja, nagrada i pohvala.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji.