Home Gospodarstvo Učenici velikogoričke Ekonomske škole usavršavat će se u frankfurtskim tvrtkama

Učenici velikogoričke Ekonomske škole usavršavat će se u frankfurtskim tvrtkama

PODIJELITE

Ekonomskoj školi Velika Gorica odobren je Erasmus plus projekt „Stručna praksa za učenike i stručno usavršavanje osoblja Ekonomske škole Velika Gorica“. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a financirala ga je Europska unija.

U projektu sudjeluje 14 učenika Ekonomske škole Velika Gorica i 8 djelatnika škole među kojima je i ravnateljica Vesna Brkljačić. Učenici će već idućeg tjedna otići na dvotjedno stručno usavršavanje u frankfurtske tvrtke u suradnji s partnerom u projektu s Hrvatskim gospodarskim savezom u Frankfurtu.

skolarac

– Osoblje škole planira u pet dana posjetiti razne organizacije koje se bave obrazovanjem mladih ekonomista kako bi stekli nove spoznaje i bili u trendovima s podučavanjem mladih u području ekonomske struke – ističu iz Ekonomske škole.

Učenici su u projekt odabrani prema poznavanju njemačkog jezika, uspjeha u školi, odnosa prema radu, uključenosti u izvanastavne aktivnosti i prema zainteresiranosti za sudjelovanje u projektu. Nastavnici su pak odabrani prema iskustvu u podučavanju i interesu za sudjelovanje u projektu.

eu

RAZVITI VJEŠTINE I USAVRŠITI JEZIK

– Namjera projekta je prvenstveno kod učenika unaprijediti razinu stručnih kompetencija i vještina koji se traže na tržištu rada, poznavanje njemačkog jezika te internacionalizaciju stručnih i kulturoloških iskustava – napominju iz škole.

Nakon provedenog projekta očekuje se da će učenici povećati zapošljivost i snalaženje na međunarodnom tržištu rada, a osoblje škole će povećati inovativnost i stručne kompetencije u podučavanju i upravljanju školom u skladu s potrebama i ciljevima Europske unije. Ekonomskoj školi Velika Gorica želja je da i kroz ovaj projekt svojim učenicima i osoblju ostvari krilaticu Erasmus plus programa – „Mijenjamo živote, proširujemo vidike“.