Home Vijesti U završnici Dječjega tjedna influencerice odgovarale na pitanja osnovnoškolaca

U završnici Dječjega tjedna influencerice odgovarale na pitanja osnovnoškolaca

PODIJELITE

U završnici Dječjeg tjedna, u petak, 13.10. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održana je tribina pod nazivom Kako influenceri utječu na djecu? Na ovo pitanje odgovarali su gosti tribine: komunikologinja doc. dr. sc. Lana Ciboci Perša, mentorica u Dječjem vijeću Nera Stipetić i influencerice Nika Pavičić i Rafaela Seba uz moderiranje ravnateljice Centra za djecu, mlade i obitelj Sande Puljiz Vidović.

Tribina je održana na inicijativu Dječjeg gradskog vijeća koje na svojim sastancima često raspravlja o utjecaju medija, posebno društvenih mreža na život djece i mladih. Nera Stipetić objasnila je kako je nastala inicijativa za ovu tribinu, kratko je predstavila rad Dječjeg gradskog vijeća i osvrnula se na položaj djece i mladih koji danas žive u stvarnom, ali i u virtualnom svijetu u kojem poseban je utjecaj imaju upravo influenceri.

Stoga je bilo zanimljivo čuti Niku Pavičić i Rafaelu Seba i njihova razmišljanja o odgovornom objavljivanju sadržaja na društvenim mrežama, kao i o njihovim počecima i razlozima zbog kojih su postale influencerice. Lana Ciboci Perša dala je stručnu perspektivu ove teme i naglasila važnost poruka koje prenose influenceri upravo zbog njihovog utjecaja na djecu i mlade koji ih prate.

Nika i Rafaela naglasile su važnost razgovora s roditeljima i stručnjacima kada se djeca nađu u situacijama koje ne mogu sami riješiti te su poslale poruke ohrabrenja svima onima koji se susreću s negativnim komentarima na društvenim mrežama: „Ignorirajte negativne komentare i poruke i obratite se roditeljima, psiholozima i drugim stručnjacima koji su tu radi vas“.

Dobro raspoloženi učenici OŠ Eugena Kumičića i Eugena Kvaternika postavljali su brojna pitanja na koja su gošće spremno odgovarale.