Home Najave U Vukomeriću će se održati tečaj permakulturnog dizajna

U Vukomeriću će se održati tečaj permakulturnog dizajna

PODIJELITE

Udruga Zelena mreža aktivističkih grupa na Recikliranom imanju u Vukomeriću od 9. do 17. lipnja organizira 72-satni tečaj permakulturnog dizajna. Riječ je o intenzivnom tečaju koji se još naziva i osnovna škola permakulture. Cilj je polaznike osposobiti za korištenje praktičnih znanja i vještina kroz samostalno djelovanje na vlastitim projektima. Dizajnirati se može imanje, kuća, stambena četvrt, balkon, zajednica pa čak i poduzetnički projekt.

– Naučite pripremiti vrtne gredice bez kopanja, pravilno kompostirati (i to čak na 3 različita načina), izraditi vertikalni vrt za gradske uvjete, kako napraviti analizu tla, izraditi ultimativno sredstvo za poboljšanje kvalitete tla – kompostni čaj, kako prepoznati samonikle jestive biljke, izraditi vlastite fermentirane probiotike, i još puno puno toga! – pozivaju iz ZMAG-a. Za vrijeme tečaja polaznici žive i borave na Recikliranom imanju u Vukomeriću. Na taj način, osim stečenog znanja, imaju priliku dobiti jedinstveno iskustvo života na jednom permakulturno dizajniranom imanju.

– Budući da se održava na permakulturnom imanju, polaznici će imati priliku uživo primiti iskustvo gradnje kuća od slame i zelenih krovova, te kako koristiti energiju sunca i izgraditi efikasnu peć na biomasu – i uklopiti stečena znanja u cjeloviti permakulturni dizajn – poručili su u ZMAG-u.

Dodatne informacije o tečaju i način prijave za isti možete doznati ovdje.