Home Crna Kronika U tri dana oduzeli 61 vozačku dozvolu

U tri dana oduzeli 61 vozačku dozvolu

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke od petka, 11. do nedjelje, 13. kolovoza provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

– U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 638 prometnih prekršaja, od čega je 68 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 61 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 68 vozača. Kod 12 vozača (17.6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje – poručuju iz PUZ-a.

Najveća koncentracija kod vozača zabilježena je u subotu u 1 sat u Zaprešiću, a iznosila je 2,47 promila te je vozač isključen iz prometa, smješten u posebne prostorije te prepraćen na nadležni prekršajni sud. Kod vozačica je najveća izmjerena koncentracija bila svega 0,23 promila, no kao mlada vozačica isključena je iz prometa. “Uhvaćena” je u nedjelju oko 4 sata ujutro na raskrižju Savske i Selske ceste.

– Prilikom provođenja akcije, 12 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe, kod kojih je test bio negativan. Od 68 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 20 mladih vozača (29.4 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa – zaključili su iz PUZ-a.