Home Izdvojeno FOTO Blagdan Velike Gospe tradicionalno obilježen u Vukovini

FOTO Blagdan Velike Gospe tradicionalno obilježen u Vukovini

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Svetom misom na otvorenom koju je predvodio monsinjor Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, u jednom od najstarijih marijanskih svetišta u Turopolju obilježen je blagdan Velike Gospe. Jučer se, već tradicionalno, na proštenju u Vukovini okupio veliki broj mještana, ali i gostiju iz Velike Gorice, Vukomeričkih gorica i Posavine.

Crkva Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini od 17. stoljeća poznata je po proštenjima na koja dolaze vjernici od Zagreba do Siska – cijela Posavina, Pokuplje i Prigorje. Održane su, osim središnjeg misnog slavlja, još tri svete mise na kojima se okupio veliki broj vjernika koji su došli kako bi se zbližili s Bogom, ali i kako bi blagdan iskoristili za druženje s rodbinom i prijateljima.

Foto: Mario Žilec

Posjetitelji su na postavljenim štandovima mogli naći svašta – od hrane i pića do igračaka i suvenira, no ono što je odskakalo bili su tradicionalni proizvodi poput gverca, medenjaka i licitara koji su tradicionalni pratitelji turopoljskih proštenja. Najmlađi su uživali u različitim atrakcijama u zabavnom parku.

Foto: Kronike Velike Gorice