Home Izdvojeno U Šiljakovini proslavili Dan mjesta

U Šiljakovini proslavili Dan mjesta

PODIJELITE

U prijepodnevnim satima na 6. Vatrogasnom kupu snage su odmjerili mladi vatrogasci. Ovogodišnje natjecanje okupilo je podmlatke dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava sa šireg velikogoričkog područja.

SAM_0117

Od 15 sati ljubitelji nogometa mogli su uživati u utakmicama 7. kola Malonogometne lige Vukomeričkih gorica. Ovaj nogometni spektakl okupio je velik broj gledatelja i potvrdio svoj prestižni status koji uživa među Brežanima.

SAM_0136

Vrhunac nedjeljnog programa bili su 20. Folklorni susreti na kojima nastupili izvođači iz SKUD-a Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, KUD-a Poljadija iz Grabarja, KUD-a Stjepan Šajnović iz Osekova i FA Šiljakovine.

SAM_0150

-Kako ove godine obilježavamo dvadesetu godišnjicu našeg djelovanja potrudili smo se pozvati kvalitetnije goste koji su ovogodišnje susrete dodatno oplemenili svojim nastupima. Posjetitelji su mogli uživati u pjesmi i plesovima Slavonije, Moslavine, Turopolja, ali i latinoameričkim koreografijama grupe Zaite iz Casanarea u Kolumbiji. – rekao nam je Dražen Lučan, predsjednik FA Šiljakovina.

SAM_0129

Upravo su gosti iz Kolumbije svojim vedrim nastupom i živopisnim nošnjama uspjeli razbiti sivilo oblačnog ljetnog dana.-Latinoameričko kulturno nasljeđe značajno utječe na naše koreografije, prvenstveno na plesne pokrete i živopisne kostime. Naši plesovi su veseli i prava su suprotnost uvriježenoj slici Kolumbije kao zemlje narkokartela i nasilja, a svojim nastupima želimo mijenjati sliku naše zemlju u svijetu. – objasnila nam je Julia Andrea iz plesne grupe Zaite.

SAM_0135

Iako je loše vrijeme zasigurno negativno utjecalo na broj posjetitelja, oni koji su došli izrazili su zadovoljstvo organizacijom.

-Moram primijetiti da je ove godine puno manje ljudi nego prethodnih godina. Problem je u tome što je program svake godine sve bolji, a posjećenost sve manja. No, ono što moram priznati da sam zadovoljna sadržajima za djecu. Ovdje im je super.- otkrila nam je Ana koja je sa svojom kćerkicom došla na izlet u Šiljakovinu.

SAM_0141

Za zabavni dio programa pobrinuli su se dečki iz Grupe Sjaj koji su rasplesali posjetitelje i održavali dobru atmosferu do dugo u noć.