Home Izdvojeno Ekipe Ribnice i Kuča pobjednici 6. Vatrogasnog kupa DVD-a Šiljakovina

Ekipe Ribnice i Kuča pobjednici 6. Vatrogasnog kupa DVD-a Šiljakovina

PODIJELITE

Ni jutarnja kiša nije uspjela omesti mlade vatrogasce da odmjere svoja znanja i vještine na 6. Vatrogasnom kupu DVD-a Šiljakovina. Ovogodišnje natjecanje okupilo je podmlatke dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava sa šireg velikogoričkog područja.

SAM_0108

Vidno zadovoljna svojim rezultatima bila je i ekipa DVD-a Velika Gorica.-Bilo je vrlo uzbudljivo i jako smo zadovoljni postignutim rezultatom. Pripremali smo se cijeli tjedan za ovaj nastup.- otkrila nam je Jana. Zadovoljna ostvarenim rezultatom bila je i njezina kolegica Magdalena koja se u DVD učlanila prije godinu dana.-Ovo mi je sedmi nastup dosad i volim se natjecati u vatrogastvu. – dodala je naša mlada sugovornica.

SAM_0113

Vatrogastvo i natjecanja postali su sastavni dio života ove djece. – Ovakve manifestacije približavaju djecu vatrogastvu. Oni svoje prve korake rade upravo na ovakvim natjecanjima, a često se kasnije odlučuju nastaviti natjecati i u kategorijama vatrogasne mladeži te seniorskim ekipama. Od ukupnog broja djece, desetak posto ostaje u vatrogastvu i aktivno sudjeluje u radu svojih DVD-ova. – objasnila nam je Bernarda Šipušić, tajnica DVD-a Velika Gorica.

SAM_0098

Svega ovoga ne bi bilo bez pojedinaca koji su svoje slobodno vrijeme utrošili u organizaciju ove divne vatrogasne manifestacije, a jedan od njih je i Josip Matković.-Nije nam teško. Mi smo uvijek tu. Jedni te isti. Jako sam ponosan na naš DVD, on je ponos našeg sela i mjesto gdje se družimo.- istaknuo je Josip.

SAM_0123

Pobjednik 6. Vatrogasnog kupa DVD-a Šiljakovina u kategoriji dječaka je ekipa DVD-a Ribnica, drugo mjesto zauzela je ekipa iz Kravarskog, a treće mjesto su zauzeli domaćini. Kod djevojčica prvo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Kuče, drugo Kurilovec 2, a treće ekipa iz Ribnice.

[print_gllr id=51294]