Home Izdvojeno U Pokupskom se i ove godine pruža usluga besplatnog prijevoza starijih osoba

U Pokupskom se i ove godine pruža usluga besplatnog prijevoza starijih osoba

Riječ je o dosad uspješnom projektu Kluba žena Pokupsko u partnerstvu s Općinom i DVD-om

PODIJELITE

Nastavak dobre prakse i odlične suradnje krenuo je i ove godine u Pokupskom. Klub žena Pokupsko s partnerima Općinom Pokupskom i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pokupsko od siječnja ove godine tako uspješno nastavlja provoditi projekt “Pokupsko – prijatelj starijih osoba”.

Kroz ovaj projekt omogućava se starijim osobama besplatna usluga prijevoza na području Općine Pokupsko do Pokupskog. “Pozivamo sve starije osobe od 65 godina, smanjene pokretljivosti, u sustavu socijalne skrbi te one osobe koje stanuju u naseljima u kojima nema linija javnog prijevoza, a koje još nisu da se uključe u program.”, navodi voditeljica projekta Magdalena Blažeković.

Usluga se pruža pomoću kombi vozila sukladno okvirnom voznom redu, te se zainteresirani mogu najaviti vozaču jedan dan ranije na broj mobitela: 099/3322129 – Ivica Blažinčić.

Projekt je financiran od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike usmjeren unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba. Ukupna vrijednost projekta je 72.000,00 kuna, a traje do 31.12.2022.godine.