Home Vijesti U izlogu knjižnice Galženica postavljena izložba velikogoričanke Ružice Mamić

U izlogu knjižnice Galženica postavljena izložba velikogoričanke Ružice Mamić

Radovi su unikatni i na prodaju, a mogu biti odličan poklon i ukras u domu

PODIJELITE

Izlog Područne knjižnice Galženica uvijek nudi pregled novih umjetničkih djela. Tako ga sada krasi izložba amaterskih likovnih radova velikogoričanke Ružice Mamić. Ako vam se neki rad posebno svidio možete se javiti autorici jer je izložba i prodajnog karaktera.

Ruža Mamić ima 70 godina i živi u Velikoj Gorici. “Baš i ne mirujem i radim svašta: šijem, radim goblene, izrađujem ukrasne jastučiće, slike i ukrasna drvca. Za ovu izložbu, odabrala sam slike i ukrasna drvca. Slike su raznih dimenzija, a rađene su od materijala koje možemo naći posvuda oko nas: plastične boce, limenke od piva, papir, žica, prešano lišće i cvijeće, bambus, novčići i neizostavne perlice koje kupujem. Slike su unikatne, imam ih jako puno, a ja ću izložiti one za koje mislim da su najzanimljivije.”, navodi umjetnica te dodaje da je na ovu izložbu ponijela oko 20 slika.

Ukrasna drvca koja je izradila su također unikatna, a izrađena su od bakrene žice, papira, ljepila i raznih perlica. Zaista su ukrasna i mogu poslužiti kao mali poklon za rođendan ili koju drugu prigodu uz dobru bombonjeru ili čokoladu. “Pored toga što su ukrasna, ona su za mene i simbol vjere. U Bibliji piše: Ako vjerujete u Boga i u sebe koliko je najsitnije zrno gorušice, ne bojte se. Idite i uspjet ćete. Zato ja kažem isto: Ako vjerujete u Boga i u sebe koliko je samo jedno zrnce na ovom stabalcu, samo idite i uspjet ćete.”, dodaje Mamić.

Autoricu možete kontaktirati na broj mobitela 098 936 3348 ili email: ruzica.mamic4@gmail.com.