Home Izdvojeno U Dubrancu obilježile Dan žena, darivao ih gradonačelnik

U Dubrancu obilježile Dan žena, darivao ih gradonačelnik

Na sam Dan žena, u utorak, članice udruge posjetit će žene u kontejnerima te ih darivati cvijećem

PODIJELITE

Blažen među ženama bio je u nedjelju gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je stigao u Dubranec na prvu aktivnost novoosnovane Udruge žena. Udruga postoji četiri mjeseca, a Dan žena prilika je da se predstave javnosti. Udruga djeluje samo nekoliko mjeseci a već ima zavidan broj članica njih čak 50.

“Cilj nam je očuvati našu tradiciju i baštinu, ali i raditi na manifestacijama i akcijama koje promiču aktivnost žena, zdravlje, druženje, želimo bolju suradnju s našom okolinom, udrugama koje ovdje djeluju, djelovat ćemo i humanitarno, očuvati naše stare običaje od zaborava”, govori nam predsjednica udruge Ivana Kanić koja je pozvala sve zaintresirane da se pridruže udruzi.

Na njihov prvi sastanak stigao je gradonačelnik Ačkar, s poklonom. Pripremio je jaglace za svaku članicu, prigodno ih pozdravio te podsjetio na sve aktivnosti grada u Dubrancu, posebice nakon potresa. Ovo je inače drugi posjet gradonačelnika Dubrancu u manje od tjedan dana. Podsjetimo, tu je stigao i u petak kako bi prisustvovao rušenju stare škole.  Na sam Dan žena, u utorak, članice udruge posjetit će žene u kontejnerima te ih darivati cvijećem.