Home Crna Kronika Gorička policija za vikend kaznila 13 vozača zbog brzine

Gorička policija za vikend kaznila 13 vozača zbog brzine

Rekorder na alkotestu ovog vikenda bio je 49-godišnjak s 0,57 promila

PODIJELITE

Kako smo najavljivali, tijekom proteklog vikenda na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Gorička policija zatekla je čak 21 ciljanih prekršaja. Evo kojih…

  • jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola
  • 13 prekršaja nepropisne vožnje – brzina
  • sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Također je utvrđeno 12 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 33 prometnih prekršaja.

U Velikoj Gorici zaustavili 49-godišnjaka s 0,57 promila

U petak, 4. ožujka u 22,20 sati, muškarac starosti 49 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se ulicom Av. Pape Ivana Pavla II u Velikoj Gorici.

– Nadzorom kod raskrižja sa Državnom cestom D-30, utvrđeno da je upravljao vozilom u prometu na cestama pod utjecajem alkohola od 0,57 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti nije recidivist i isključen je iz prometa, a privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i na mjestu događaja mu je uručen Obavezni prekršajni nalog. Za vrijeme provođenja akcije nije bilo privedenih osoba niti zadržanih osoba u prostoriji za zadržavanje do 12 sati tj., do prestanka djelovanja opojnog sredstva – navode iz policije.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Izvan vremena provođenja akcije, tijekom vikenda dogodila se još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.