Home Sport KOŠARKA Bikovi nadjačali Brokere i potvrdili 5. mjesto

KOŠARKA Bikovi nadjačali Brokere i potvrdili 5. mjesto

PODIJELITE

U 22. kolu HT Premijer lige su se sastale ekipe Vrijednosnica Osijek i Gorice, a bodove s gostovanja zasluženo odnosi Gorica koja je pobjedom 87:93 zaključila regularni dio sezone.

Brokere je predvodio fantastični Vito Porobić s 34 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a najraspoloženiji suigrač mu je bio Kuany Ngor s 20 poena i 6 skokova. Solidan je bio i Matej Tokić s 15 poena.

 „Vito Porobić je držao utakmicu u neizvjesnosti. Za 39 minuta je imao 19 šuteva što je stvarno dosta, ali odigrao je fenomenalno, zabio 34 poena i apsolutno bio igrač utakmice”, poručio je trener Gorice, Mladen Starčević.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Karlo Uljarević s 19 poena i 5 skokova. Mate Kalajžić pridodao je 15 poena, a Dino Cinac ostvario je double-double učinak s 14 poena i 10 skokova. Borna Kapusta bio je samo jedan skok kratak za ostvarenje triple-double učinka jer se zaustavio na 13 poena, 14 asistencija i 9 skokova. Dobivene minute odlično je iskoristio i mladi Frano Miloloža za 11 postignutih poena.

„Zanimljiva utakmica jer oni su danas bili bez svojih glavnih visokih igrača i to je odvelo utakmicu u jednu sasvim drugu stranu. Ušlo se u veliko rešetanje u kojem je Porobić odigrao fantastično i doslovno ih je do zadnje sekunde držao unutra. Mi smo morali lomiti utakmicu 3, 4, pa i 5 puta i nikako nismo mogli otići na neku konformnu razliku. Oni su se uvijek vraćali i lomili nam ritam zonom. Super utakmica s njihove i naše strane i ja bih čestitao svim dečkima. Završili smo regularni dio sezone s pobjedom i to je najbitnije”, rekao je Marko Baković iz KK Gorica.