Home Izdvojeno TOP PET Izdvojenih događaja za mlade u Gorici do 1. prosinca

TOP PET Izdvojenih događaja za mlade u Gorici do 1. prosinca

Radionice, predavanja i zanimljivi događaji za mlade i one koji se tako osjećaju

PODIJELITE

Nerijetko se među mladima u Velikoj Gorici može čuti izjava kako u gradu ne postoji sadržaj za njih što je najčešće razlog zašto svoje slobodno vrijeme provode ili kod kuće ili u susjednom Zagrebu. Mladi angažirani u Goričkom klubu mladih su prije par godina osmislili aplikaciju Kaj ima? preko koje možete vidjeti sve događaje u gradu u bližoj budućnosti, no izgleda kako to i dalje nije dovoljno da se neki angažiraju.

Zato smo odlučili izdvojiti top pet događaja za mlade (i one koji se tako osjećaju) u Velikoj Gorici koji se održavaju do 1. prosinca.

Dani mladih

Kada: 26. – 29. studenog
Gdje: Gorički klub mladih, Vijećnica POUVG, Ledana
Tko: Savjet mladih Grada Velike Gorice

Svake godine Savjet mladih organizira Dane mladih u Velikoj Gorici, a ove godine je generalna tema očuvanje okoliša, biljnog i životinjskog svijeta, zero waste način života te klimatske promjene. Svakog dana se organiziraju radionice. U utorak je radionica ‘Kako živjeti bez plastike’, u srijedu javna parlaonica ‘Mene se klimatske promjene ne tiču’, u četvrtak je humanitarno fotkanje s kućnim ljubimcima i predavanje Skloništa za životinje Velika Gorica, a u petak je kviz znanja u Ledani. Sve informacije možete saznati na njihovoj službenoj Facebook stranici OVDJE.

Zimski humanitarni buvljak

Kada: 30. studenog od 10 – 14 sati
Gdje: O.Š. Eugena Kumičića
Tko: Buvljakuše

Već poznate po svojim humanitarnim buvljacima, Buvljakuše iduće subote organiziraju priliku da se pomogne sekama Loreni i Ivi Rinčić. Naravno, na buvljaku ćete moći pronaći brojne adventske vjenčiće, božićne ukrase, poklone, tombolu i druga iznenađenja. Lorena i Iva boluju od polineuropatije nepoznatog porijekla. “Njihovo liječenje u Poliklinici Glavić će biti dugotrajno. Pomozimo im da osjete kako je lijepo hodati, trčati, plesati…Hvala svima koji pomognu!”, navode na svojim stranicama.

Večer društvenih igara

Kada: 29. studenog od 19 sati
Gdje: Vegos Bar
Tko: Udruga Talus i Gorički klub mladih

Ako vam je jedna od najdražih aktivnosti igranje društvenih igara, idealan ste kandidat za druženje uz Udrugu Talus i Gorički klub mladih idućeg petka navečer. U Vegos baru ponovno organiziraju večer društvenih igara za koju je sudjelovanje besplatno, a u kolekciji imaju preko 200 naslova. Tu se radi o modernim društvenim igrama što znači da će zasigurno svi pronaći nešto za sebe. Ako kao ekipa želite rezervirati neku od društvenih igara možete im se javiti, a popis igara pogledajte OVDJE.

Predstavljanje knjige za lakši život

Kada: 27. studenog
Gdje: Područna knjižnica Galženica
Tko: autorica Tamara Kajari

Mnogi se možda usuđuju reći da mladi danas više ne čitaju koliko i prije, no sigurno smo kako to nije istina. Posebice kada se radi o zanimljivim naslovima poput ovog koji će se predstaviti u srijedu 27. studenog u Područnoj knjižnici Galženica. Naime, knjiga ‘Ne daj hrpi da te iscrpi’ govori o tome kako se riješiti nepotrebnih stvari, obaveza i ljudi. Sličnu politiku vodi i popularna Marie Condo koja je mnoge ljude diljem svijeta natjerala da se riješe nepotrebnih materijalnih i nematerijalnih stvari iz života. Uz predstavljanje knjige u knjižnici Galženica će se održati i predavanje. Poslušajte, možda bi vam moglo dobro doći.

Predavanje o filozofiji sreće

Kada: 26. studenog u 19 sati
Gdje: POU Velika Gorica
Tko: Ariana Deranja iz Kulturne udruge Nova akropola

Znate li kako zaista biti sretni? Koliko puta ste se zapitali u životu što je to uopće sreća? Svi želimo biti sretni, a sreću često povezujemo sa svojim životnim okolnostima, zdravljem, voljenim osobama, poslovnim uspjehom, materijalnom sigurnošću ili čak sa zadovoljstvom koje trenutačno osjećamo. Ali, je li to ipak sve? Život nam pruža priliku otkrivanja različitih dimenzija nas samih i svijeta koji nas okružuje. Upravo suprotno od danas uvriježenih stavova, rimski car-filozof Marko Aurelije kaže ‘Vrlo malo je potrebno za sretan život, a to se pronalazi u sebi samome’. O tome kako biti sretan i o čemu se tu zapravo radi pričat će Ariana Deranja iz Kulturne udruge Nova akropola. Ulaz je besplatan, a više o događaju možete saznati OVDJE.