Home Izdvojeno PRIPREME ZA ADVENT Uređuje se klizalište i postavljaju lampice, ukrasi i jelke

PRIPREME ZA ADVENT Uređuje se klizalište i postavljaju lampice, ukrasi i jelke

S krajem studenog počinju i pripreme za Prosinac i Advent u Velikoj Gorici, mnogima najdraži period godine

PODIJELITE

Kao i svake godine do sada, u gradu će se uskoro početi održavati brojna događanja za sve uzraste kroz manifestaciju Prosinac u Gorici koja počinje idućeg tjedna. “Službeni početak Prosinca u Velikoj Gorici bit će 6. prosinca svečanim otvaranjem klizališta, Božićnog sela i PerunBožića uz Svetog Nikolu i Krampusa, vatreni show i ostali program za najmlađe.”, rekla nam je ravnateljica Turističke zajednice Velike Gorice, Milada Mesarić.

Iako nam prosinac još nije stigao, pripreme su u punom jeku. Šetajući gradom primijetili smo kako se već postavljaju žaruljice i ukrasni na uobičajena mjesta uz Šetalište Franje Lučića, po Zagrebačkoj ulici te oko Trga kralja Tomislava.

U tijeku su i pripreme za klizalište u Parku Šetalište Franje Lučića, ispred Muzeja Turopolja i Turističke zajednice Velika Gorica. Uz klizalište će se i ove godine nalaziti štandovi s bogatom gastro ponudom.

Osim klizališta i već postavljenih žaruljica, na Trgu Stjepana Radića osvanula je i velika jelka, kao i ostali božićni ukrasi na kružnim tokovima u cijelom gradu.

Brojni događaji za Advent u Velikoj Gorici

Prosinac je zaista mjesec posebnog ugođaja, a svakog dana očekuje nas bogati kulturno-glazbeni program, brojne tribine, koncerti, predstave i izložbe.

Iz Turističke zajednice nam govore kako će vikendi biti posebno sadržajni kada vas očekuju brojni koncerti poznatih grupa poput Pravila igre, Songkillers, Meritas, Bang Bang, Nina Kraljić…a tijekom tjedna će gotovo svakog dana biti organiziran program od 16 sati. “Prosinac u Gorici ove godine je sadržajno još bogatiji. Grad Velika Gorica, Muzeja Turopolja, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica, Udruženje obrtnika Velike Gorice i VG Komunalac potrudili su se i ove godine organizirati zanimljiv program, posebno za najmlađe Velikogoričane, ali i goste koji dođu u Veliku Goricu.”, dodaje Mesarić.

Uz klizalište će, doznajemo, biti postavljeno Božićno selo i Božićni sajam, a u Muzeju Turopolja će biti organizirane brojne radionice i izložbe uz prigodno uređenje. “Vjerujemo da će Velikogoričani vrlo rado doći, pogledati što smo im pripremili i lijepo se podružiti jer upravo je cilj ove manifestacije druženje u ovim kratkim zimskim danima. Zagreb nam je jako blizu i svi odemo pogledati Advent u Zagrebu, ali u Velikoj Gorici možemo biti svaku večer pa pozivamo građane da dođu podržati organizatore iz svog grada.”