Home Najave Tko ima najbolju kobasicu, špek ili rakiju? Saznajte na tradicionalnoj Posavskoj kobasijadi

Tko ima najbolju kobasicu, špek ili rakiju? Saznajte na tradicionalnoj Posavskoj kobasijadi

Ako poznajete nekoga tko radi odlične kobasice, javite im kako bi se prijavili za natjecanje

PODIJELITE

U subotu, 9. ožujka 2024., od 19:00 sati, Društveni dom Veleševec ponovno postaje središte slavlja tradicije i okusa. Tada će se održati tradicionalna Posavska kobasijada.

Ocjenjivačka komisija nagradit će nekoliko najboljih domaćih proizvoda u različitim kategorijama, uključujući najbolju kobasicu, najbolji špek, najbolju šunku, salamu, gibanicu, rakiju te bijelo i crno vino.

Poziv je otvoren za sve koji proizvode vlastite delicije u bilo kojoj od spomenutih kategorija da se prijave i pokažu svoje umijeće. Domaći proizvodi bit će primljeni u Društvenom domu u subotu, 9. ožujka, od 14:00 do 16:00 sati. Svi zainteresirani mogu donijeti i registrirati svoje proizvode za natjecanje u tom periodu, a prilikom toga će dobiti natjecateljski broj za pojedinu kategoriju.

Foto: Arhiva 2023.

Ako i ne donosite svoje delicije, pozvani ste da se pridružite degustaciji natjecateljskih proizvoda i uživate u mirisima i okusima kobasica. Nakon ocjenjivanja, imat ćete priliku uživati u nastupu KUD-a Veleševec i gostiju koji će upotpuniti večer svojim talentom i tradicionalnim plesovima.

Organizator ovog događaja je KUD Veleševec, a pokrovitelj Općina Orle.