Home Izdvojeno Sutra se održava Noć muzeja, ZET organizirao besplatan prijevoz

Sutra se održava Noć muzeja, ZET organizirao besplatan prijevoz

Izvanredne linije za prijevoz posjetitelja bit će u prometu od 18 sati.

PODIJELITE

Tradicionalna kulturno -turistička manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će se sutra. Posjetiteljima će vrata muzeja biti otvorena od 18 sati do 1 sat poslije ponoći, a ulaz je besplatan. Noći muzeja tradicionalno se pridružio i Muzej Turopolja koji je organizirao brojne aktivnosti i izložbu.

Manifestaciji se priključio i Zagrebački električni tramvaj koji je organizirao prijevoz posjetitelja na izvanrednim linijama koje će biti u prometu od 18 sati.

Turistički tramvaj vozit će na muzejskoj liniji kružnom trasom Rooseveltov trg – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Rooseveltov trg.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad, trasom Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati pa sve do ponoći voziti i na liniji s Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i Zagrebačkog velesajma (paviljon 7) te natrag. Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci sa Zagrebačkog velesajma ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

– Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro! Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači! Turistički tramvaj, izvanredne autobusne linije ili one redovne, najbolji su izbor za putovanje i na ovogodišnju manifestaciju – poručili su iz ZET-a.