Home Izdvojeno Sutra počinje bogat program 3. VG FEST-a

Sutra počinje bogat program 3. VG FEST-a

PODIJELITE

Festival urbane kulture VG FEST održava se u našem gradu treći put u organizaciji Turističke zajednice grada Velike Gorice, a u suradnji s Udrugom G.A.S. i Plesnim klubom Megablast. Festival će i ove godine okupiti brojne profesionalne i amaterske umjetnike iz Zagreba i Velike Gorice – od glazbenika raznih žanrova, plesača, sportaša, DJ-eva, gamera do performera koji će park dr.Franje Tuđmana pretvoriti u veliku umjetničku radionicu u kojoj će moći sudjelovati svi. Posebna poslastica je za sve bicikloljupce – svi oni koji dođu na svojim biciklima imat će priliku besplatno naučiti, popraviti ili provjeriti ispravnost svojih prijevoznih sredstava u sklopu ‘Biciklopopravljaone’ koja će osigurati i specijalizirane biciklističke alate i pomoć stručnjaka.

zdrava hrana tzvgKroz dva dana festivala posjetitelje očekuju besplatne radionice zmajarenja, izrade prirodne kozmetike, face paintinga, hoola hoopa, plesa na svili i slacklineu, gaming natjecanje za sve ljubitelje kompjuterskih igrica i virtualnih avantura ali i DJ slušaonica na kojoj će se predstaviti mlade snage velikogoričke elektro scene.

– Posebno ističemo prvo gostovanje Muzeja automobila Ferdinand Budicki iz Zagrebakoji će na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta predstaviti neke od svojih eksponata iz bogatog muzejskog fundusa. Najmlađi posjetitelji imat će priliku na radionicama saznati koja to priča stoji iza uzvika Bešte, ljudi – ide auto!  te brojne druge zanimljivosti koje se vežu uz svijet automobila i oldtajmera. – dodaju iz Turističke zajednice.

Subotnji program

Sutrašnji program započinje u 10 sati kada ćete se moći okušati u vježbanju na otvorenom u novom velikogoričkom workout parku, naučiti nešto više o jogi, capoeiri, paintballu, parkouru a sve to u sklopu sportskog jutra pod nazivom ‘Živimo zdravo i aktivno’. Klub australskog nogometa Bombers, o kojem smo već pisali, pokazat će što je to australski nogomet i što ga razlikuje od onog kojeg većina nas gleda na malim ekranima. Temi zdravog života pridružit će se i finalist prvog hrvatskog Masterchefa Matija Nikolić sa svojom dječjom radionicom ‘Zdravi sendvič’ koja će se održati u od 10 do 12 sati u Parku.

Bogat subotnji program završit će velikim koncertom splitske grupe The Beat Fleet, svima poznati kao TBF koji od 21 sat preuzimaju pozornicu.

Nedjeljni program

22. svibnja rezerviran je za grafitiranje i izložbu nacrtanih grafita, crtanje kanom, natjecanja i otvorene radionice Plesnog kluba Megablast te raznolik plesni program. Večer će završiti audio-vizualnim performansom grupe Beat Busters.

vg fest program

Foto: TZVG