Home Gospodarstvo Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije nabavio kabinu za dekontaminaciju

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije nabavio kabinu za dekontaminaciju

Jedina je takva na našem području, a uz to će nabavljati i profesionalna radna odijela za vatrogasce

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije bogatiji je za novu opremu. Sada su nabavili kabinu za dekontaminaciju, kompresor i dišne aparate ukupne vrijednosti gotovo 30 tisuća eura. Sva oprema se nalazi u centralnom skladištu u Svetom Ivanu Zelini.

Zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije istaknuo je važnost ulaganja u opremu. „Zagrebačka županija kontinuiranim ulaganjem u novu opremu nadograđuje sustav civilne zaštite kako bi bio spreman odgovoriti u slučaju potencijalnih nesreća i katastrofa“, rekao je Kolarec dodavši kako je u ovoj godini za civilnu zaštitu osigurano 218 tisuća eura.

Kabina za dekontaminaciju koju su nabavili je prva na našem području te će uz to još nabaviti profesionalna radna odijela kako bi naši vatrogasci na intervencijama bili maksimalno zaštićeni. „Nova kabina za dekontaminaciju može se jednostavno dovesti na bilo koju lokaciju i u kratkom vremenu staviti u funkciju, a u trenutku kada se dogodi nesreća koja zahtijeva trenutnu dekontaminaciju osoba ili opreme, što je slučaj kod nesreća u industrijskim pogonima ili izlijevanja kemikalija, upravo je brzina intervencije od ključne važnosti“, rekao je Ivica Mačković, zapovjednik VZG Sveti Ivan Zelina.