Home Izdvojeno Stop komarcima! Zaprašivanje u Gradićima, Velikoj Mlaki i Velikoj Gorici

Stop komarcima! Zaprašivanje u Gradićima, Velikoj Mlaki i Velikoj Gorici

PODIJELITE
foto: Ilustracija

U utorak, 12.srpnja, kreće zaprašivanje komaraca na području I. i II. Zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice (Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići), javljaju iz Eko deratizacije koja provodi zaprašivanje.

Suzbijanje komaraca provodit će se od 8:00-14:00 sati.

“Naši će stručni djelatnici provoditi aktivnosti otkrivanja novih legla, praćenje legla komaraca u povremenim i trajnim vodama, suzbijanje ličinki i uklanjanje legla. U leglima komaraca koristiti ćemo odgovarajuća sredstva formulirana kao granule, tablete ili koncentrat za emulziju koji su registrirani i odobreni od Ministarstva zdravstva. Osim sredstava s kemijskim načinom djelovanja koristit ćemo i sredstvo koje djeluje fizički (mehanički) tako da se kao tanki film širi po površini vode i smanjuje napetost vodene površine, te ne dopušta ličinkama i kukuljicama zadržavanje na površini vode i na taj način onemogućava normalnu opskrbu atmosferskim kisikom koji im je neophodan za njihov normalni razvoj u odrasli oblik. Niska površinska napetost, osim toga, utječe na polaganje jajašaca jer sprečava odrasle ženke da polože jajašca na tretiranoj vodi “, poručuju iz Eko deratizacije.

Suzbijanje ličinki komaraca na otvorenim površinama provodit će metodama, ovisno o tipu legla i samoj formulaciji larvicida, posipanjem, razbacivanjem, istiskivanjem na površinu, polaganjem, prskanjem ili orošavanjem. Tom prigodom koristit će motorne prskalice, ručne tlačne prskalice, aparate za hladno orošavanje.