Home Izdvojeno Stipendisti potpisali ugovore

Stipendisti potpisali ugovore

PODIJELITE
foto: Zagrebačka županija

Pedeset stipendista jučer je potpisalo ugovore o stipendiranju sa Zagrebačkom županijom. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 30 učenika, dok je 20 studenata dobilo stipendije u iznosu od tisuću kuna.

– Od 30 ovogodišnjih stipendija za učenike dodijeljeno je, prema kriteriju izvrsnosti 10 stipendija, a od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 20 stipendija, od čega 8 stipendija za deficitarna zanimanja kao što su autolimar, bravar, konobar, fasader, mesar, staklar, tokar, zidar, itd. Od 20 stipendija za studente, 10 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanje glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 10 stipendija – poručili su iz Županije.

Osim godišnjih stipendija, Županija je dodijelila i 30 jednokratnih stipendija. Osamnaest učenika jednokratno je dobilo tri tisuće kuna, a 12 studenata po pet tisuća kuna.

img_0237-jpg__648x432_q85_subsampling-2
foto: Zagrebačka županija

– Drago mi je da ćemo i ovu godinu na izmaku ponovno zaključiti kao županija s najvišim ulaganjima u školstvo, a i sljedeće godine planiramo skoro 40 posto proračuna uložiti u prosvjetu, kulturu i šport – istaknuo je župan Stjepan Kožić na dodijeli stipendija.

Stipendiju će nastaviti primati i 58 učenika te 84 studenata koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. U ovoj školskoj i akademskoj godini županijsku stipendiju primat će ukupno 192 stipendista. Za to je Županija izdvojila 2,35 milijuna kuna.