Home Izdvojeno Stipendije im izmakle za dlaku, ali dobili su tablete

Stipendije im izmakle za dlaku, ali dobili su tablete

PODIJELITE

Učenicima i studentima koji nisu dobili gradske stipendije, a za to su imali sve uvjete i bili odmah „ispod crte“, Grad je dodijelio tablete.

– Jedan i pol bod mi je nedostajalo da dobijem stipendiju. Bilo mi je malo žao jer prošle sam godine imala tri četvorke, a godinu ranije sve petice i šteta da se nisam više potrudila. Za tablet su mi javili prije tjedan dana, nisam očekivala da ću dobiti išta. Tako da se na kraju, sve u svemu, ipak trud isplatio – ispričala nam je maturantica zagrebačke 15. gimnazije Lucija Majetić.

tablet-ucenici-stipendije01

Tabletu se nije nadala niti učenica trećeg razreda velikogoričke gimnazije Ana Kuštrak.

– Tablet će mi sigurno poslužiti u školi, ali koristit ću ga i u slobodno vrijeme – najavila je Ana, dok njezin kolega iz razreda Josip Vuksan ističe kako je tablet dobra utješna nagrada za gubitak stipendije.

– U našoj školi profesorima tableti služe kao imenik, a nadam se da ćemo ga mi uskoro koristiti kao bilježnice, a ne samo za surfanje – kaže Josip.

tablet-ucenici-stipendije02

Gradonačelnik Dražen Barišić podijelio je 27 tableta. Učenike i studente pozvao je da i nakon obrazovanja ostanu raditi u svom gradu kako bi dali doprinos njegovom daljnjem razvoju.

– Želja nam je da Vellika Gorica postane i sveučilišni grad. Naše Veleučilište postaje sve značajnije, a za svoju 10. obljetnicu dobit će i moderan prostor. Studenti će uskoro imati novi restoran i uređen okoliš – rekao je gradonačelnik.

Gradski pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić kaže kako su tableti poruka da se isplati biti uspješan, učiti i studirati.

– Svi koji su zadovoljili primarne uvjete da budu u konkurenciji za stipendije, a nisu je dobili zbog ograničenog broja od 50 stipendija, dobili su ovaj aparat kao utješnu nagradu. Želimo stimulirati učenike i studente na daljnje učenje i postizanje rezultata i uspjeha – napomenuo je pročelnik.