Home Izdvojeno Hribarovci su postali kumovi dječaku u Africi

Hribarovci su postali kumovi dječaku u Africi

PODIJELITE

Nikada nije rano za početi činiti dobra djela i pomagati. Znaju to i učenici OŠ Nikola Hribar koji su za školovanje svog kumčeta Denisa Kwejia u siječnju skupljali po 1 kunu. Na kraju su prikupili 2.720 kuna što je i više nego dovoljno da se dječaku osigura školovanje.

– Posebno se zahvaljujemo i pohvaljujemo učenike 5. razreda A, B i C koji su imali natjecanje tko će prikupiti više novaca. Pobjedio je 5.B s prikupljenih 247,40 kn. Čestitamo!, komentirali su iz OŠ Nikola Hribar.

POMAŽU I UČENICIMA SVOJE ŠKOLE

U fond za Denisa uplatili su 930 kuna, a ostatak novca, odlučili su dati učenicima slabijeg imovinskog stanja u svojoj školi. Za tu namjenu, novac će prikupljati sve do kraja ožujka, a akciji su se priključili i učitelji. Zbog zaštite učenika, neće se znati kome je novac dodijeljen, no zainteresirani roditelji moći će dobiti uvid u evidenciju.

U Hribaru su odlučili i osnovati Povjerenstvo koje će činiti razrednici učenika slabijeg imovinskog stanja. Njihova će zadaća biti odlučivanje o preraspodjeli prikupljenog novca.