Home Izdvojeno Sindikalist Brnjas: Arriva pokušava ZET-u preoteti vozače iz Velike Gorice

Sindikalist Brnjas: Arriva pokušava ZET-u preoteti vozače iz Velike Gorice

PODIJELITE
Foto: Screenshot HRT/Youtube; Arhiva Kronike VG

Šef Sindikata radnika ZET-a Neven Brnjas objavio je na svojim mrežnim stranicama oglas koji je, prema njegovim riječima, Arriva Grupa postavila u prostorije vozača autobusa ZET-a u Velikoj Gorici. U oglasu se poziva vozače ZET-a da nazoče sastanku gdje bi im se ponudilo zaposlenje u Arriva Grupi.

“Kako Arriva Grupa preuzima prijevoz na području Grada Velike Gorice, želja im je održati sastanak s vozačima ZET-a kojima bi ponudili zaposlenje na neodređeno u Arriva Grupi.

Pozivaju se zainteresirani vozači ZET-a, koji žele čuti ponude predstavnika Arriva Grupe, da dođu u četvrtak 25. travnja od 10-14 sati u prostore Turističke zajednice Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 2.

Sastanak je neobvezujući. Dobro bi bilo čuti ponudu predstavnika Arriva Grupe i dođite čuti prijedlog te ponudu možete prihvatiti ili odbiti”, stoji u oglasu.

“Prema informacijama kojima raspolažem, najveći su sindikati ZET-a neizravno nagovarali vozače, posebno one koji žive u blizini Velike Gorice ili tamo, da se pridruže Arrivi. Koji je njihov interes u tome dok istovremeno ZET-u nedostaje vozača, rade šest dana u tjednu i ne reguliraju im se godišnji odmori?”, pita se Brnjas.

Brnjas nije kazao o kojim se sindikatima radi, no napomenuo je da Arriva u Velikoj Gorici još uvijek nema prostor za vozače.