Home Izdvojeno Scena Gorica predstavlja “Sve u 3” – crnu komediju o suvremenim djevojkama...

Scena Gorica predstavlja “Sve u 3” – crnu komediju o suvremenim djevojkama i njihovom (ne)moralu

PODIJELITE

U Sceni Gorica u tijeku su posljednje pripreme za premijeru nove predstave “Sve u 3”, koju će publici predstaviti 9. prosinca od 20 sati. Riječ je o autorskom projektu dvije mlade glumice – Sanje Drakulić i Katarine Baban te redateljice Ive Ilakovac, koje će se na ovaj način prvi put zajedno predstaviti publici.

predstava-sve u 3-1

Radnja crne komedije počinje u trenutku kada susjed u stanu iznad dvije cimerice počini samoubojstvo, a one ga unose u svoj stan do dolaska policije.

– U tih sat vremena zavirit ćemo u intimni svijet dvije mlade djevojke bez lažnog morala. Sofija i Marlena dva su pola, između kojih prostor za identifikaciju može naći svaka žena. Teme koje predstava istražuje – prijateljstvo, samopozudanje, seks, ljubav, identitet, postavljanje granica – univerzalne su i bliske svima. Figurativno rečeno, one nisu kćeri svojih majki i očeva, nego su božja djeca – i stoga nije važno kakav su teret za sobom povukle, nego kako će s njim ići dalje kroz život – kažu Sanja Drakulić i Katarina Baban, koje su utjelovile te dvije uloge.

predstava-sve u 3-2

aa– Veoma nam je drago što u Sceni Gorica ponovno otvaramo prostor mladim umjetnicima i njihovoj profesionalnoj afirmaciji kroz kvalitetne i promišljene projekte. Vjerujem da će velikogorička i zagrebačka, a potom i hrvatska publika koja će nas dočekati na gostovanjima, biti oduševljena predstavom – ističe glumica i umjetnička voditeljica Scene Gorica Ines Bojanić.

Scenografkinja predstave je Marta Crnobrnja, oblikovatelj svjetla Damir Sirotić, tona Goran Stanilović, dok je skladatelj glazbe Ozren Glaser.