Home Izdvojeno Savjet mladih Zagrebačke županije podržao gorički projekt

Savjet mladih Zagrebačke županije podržao gorički projekt

PODIJELITE

Savjet mladih Zagrebačke županije odlučio je podržati projekt Savjeta mladih Velike Gorice. Projekt je pokrenut u suradnji s Judo klubom osoba s invaliditetom ”Fuji” i Klubom mladih, a cilj mu je uključiti mlade kroz volonterske aktivnosti u rad s djecom s poteškoćama koja treniraju u Fuji-u. Projekt bi trebao biti realiziran do kraja ove godine.

klub-mladih-2016-19

– Želja nam je se stvoriti sinergiju između mladih i onih koji su u potrebi, a bave se sportom. Ovaj projekt će, uz Savjet mladih Zagrebačke županije, sufinancirati i Grad Velika Gorica. U sklopu projekta nabavit će se didaktički materijal, posebne spužve i ostali potrebni materijal potreban za kvalitetniji trening djece s teškoćama u razvoju koja se bave sportom – rekla je Mirna Gajski Jolić, stručna suradnica za djecu, mlade i udruge u Gradu Velikoj Gorici.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

Na 19. sjednici Savjeta jednoglasno je odlučeno da će se uz gorički projekt podržati i projekti iz Vrbovca te općina Gradec i Pisarovina. Novac će se koristiti za obnovu igrališta u općini Gradec, preuređenje nogometnog kluba Banovo iz Vrbovca te organizaciju turnira u pikadu u Pisarovini.