Home Najave Psihoedukacijsko predavanje u knjižnici: Posvojeno dijete u vrtićkom i školskom okruženju

Psihoedukacijsko predavanje u knjižnici: Posvojeno dijete u vrtićkom i školskom okruženju

U sklopu predavanja održat će se i promocija knjige 'Grga traži obitelj' autora Tome Vege

PODIJELITE

U Gradskoj knjižnici će se u četvrtak, 19. svibnja 2022. s početkom u 18.00 sati održati psihoedukacijsko predavanje na temu ‘Posvojeno dijete u vrtićkom i školskom okruženju’. Održat će ga predavačica Vlasta Grgec-Petroci, magistra socijalnog rada i mentor, a u sklopu predavanja održat će se i promocija knjige ‘Grga traži obitelj’ autora Tome Vege.

S obzirom da djeca i mladi provedu približno jednu trećinu dana u vrtiću ili školi, kvaliteta vremena i međuljudskih odnosa u vrtićkom i školskom okruženju, stil poučavanja, očekivanja odgajatelja, učitelja, roditelja od silne je važnosti za razvoj djece i oblikovanje ličnosti.

Na ovom interaktivnom predavanju razgovarat će se o karakteristikama razvoja posvojene djece predškolske, školske i adolescentske dobi, a evo na koja pitanja ćete imati prilike dobiti odgovore:

Foto: Ilustracija/Pixabay
  • Trebaju li roditelji u vrtiću/školi reći da je dijete posvojeno?
  • Koje su posebnosti s kojima se mogu susresti učitelji u radu s posvojenom djecom?
  • Kako odgajatelji i učitelji mogu olakšati prilagodbu posvojene djece?
  • Koje aktivnosti se mogu provoditi u vrtićkoj grupi/razredu u kojem je posvojeno dijete?

Predavanje i radionica namijenjeni su budućim posvojiteljima, roditeljima posvojene djece, odgajateljima, učiteljima, stručnim suradnicima i svima koje zanima ova tema.

Za sudjelovanje vas molimo da se prijavite na broj telefona Dječjeg odjela 01/6260-689. Iz Knjižnice napominju da, ukoliko se prijavite a niste u mogućnosti doći da nas obavijestite o istome – poručuju iz Knjižnice.