Home Izdvojeno Psi pomagači školarcima pokazali sve svoje trikove

Psi pomagači školarcima pokazali sve svoje trikove

PODIJELITE

Šira i Kota su psi pomagači. Djevojčici s poteškoćama u kretanju Marini pomažu u hodanju, a djeci iz Osnovne škole Eugen Kumičić pokazali su u Gradskoj knjižnici Velika Gorica sve trikove koje znaju. Razveselili su ih, ali i naučili kako se za pse treba brinuti te kako im oni uzvraćaju ljubav.

– Vidjeli smo da psi mogu puno toga naučiti, mogu spremati sobu umjesto tebe, pomagati ti da nešto naučiš. Psi su dobri i vrijedni. Pokazali su nam kako se skrivaju, srame, da znaju radit osmicu, a treba im davati hrane i puno ljubavi – prepričala su djeca.

psi, djeca, edukacija, knjiznica (15)

Psi pomagači školovani su za posebne uloge. Pomažu u rehabilitaciji, terapiji, u individualnom radu, ali i u staračkim domovima. Velikogorička Udruga psi pomagači, čiji su dio Šira i Kota, u Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici pomaže u radu s djecom s poteškoćama.

– Psi mogu doprinijeti svojim radom, osobnošću, igrama, pogledom, pusama… Ideja za ovo druženje je upoznavanje djece sa psima. Nisu svi psi u dvorištima na lancu. Pokazujemo im da i oni mogu komunicirati sa psom i da pas posluša. Puno je bilo pitanja o tome kako sve to pas može. Objasnili smo im da i psi, kao što i oni pišu zadaću, uče i ponavljaju, a to na kraju i djecu motivira da uče – objasnila je predsjednica Udruge psi pomagači Tea Selaković.

Svi vlasnici pasa koji žele i vjeruju da bi i njihov pas mogao biti pomagač, mogu se obratiti Udruzi gdje će se, ukoliko pas prođe procjenu, educirati i dobiti certifikat te se mogu uključiti u terapijske procese i pomagati.

psi, djeca, edukacija, knjiznica (14)