Home Kultura Privlače žene kao da voze Audije

Privlače žene kao da voze Audije

PODIJELITE

Tamburaški sastav Harmonija prošle je subote promovirao svoj CD i odmah izazvao oduševljenje publike. Nije niti čudo jer taj sastav „za sve prilike“ stvara i savršenu zabavnu, starogradsku, sevdah, rock stranu i domaću, pop rock, ali i narodnu glazbu.  

– Svadbe, pratnje, krstitke, rođendani, godišnjice, veselice, djevojačke, fešte – gdje god nas pozovu dajemo sve od sebe – kažu Josip, Krešo, Marko, Saša i Siniša, članovi benda koji sviraju, pjevaju i zabavljaju od 2008. godine.

IMG_6469.jpg– Volimo svirati i uveseljavati ljude. To nas veže sve zajedno u bendu. Jako nam je drago kad se ekipa skupi, kad nas ekipa dođe podržati kao na našoj promociji cd-a. Inače, smo mi u u Cabani jednom mjesečno pa nam je to bila jako dobra prilika da odmah i predstavimo cd-otkriva Marko Robić, svirač bugarije, instrumenta vrlo sličnog gitari, ali koji za razliku od nje ima 4 žice.

Petorici u bendu, prije dvije godine priključio se i mladi bubnjar Nikola koji odaje dojam sramežljivog i povučenog dečka, ali kad sjedne za bubnjeve prvi dojam padne u vodu jer osim što odlično svira, na svakoj gaži vidi se i koliko uživa u tome što radi.

Na nagovor glavnog i odgovornog u bandu – Saše, dečkima se pridružila i pjevačica Josipa Kovačević.

IMG_6447.jpg– Saša kad nešto zamisli rijetko kad popušta pa je tako i bilo u ovom slučaju. Iako sam se oduvijek bavila glazbom i zaista obožavam pjevati, nekako sam se posljednjih godina  povukla iz te priče i moram priznati da mi je bilo čudno kada su me pozvali jer sam mislila da su oni još jedan u nizu tamburaških sastava i da ja tu nikako ne pripadam – kaže Josipa.

ZALJUBILA SE NA „PROBI“

– No, nagovorili su me i došla sam na probu vidjeti kako zvuče i oduševila se jer sam odmah shvatila da su nešto posebno i drugačije i da sviraju sve i svašta, što je nekako po meni najbolji recept za publiku jer se nađe za svakog ponešto. Najsretnija sam što su me podsjetili koliko zapravo volim pjevanje i koliko me ispunjava što se glazbeno i dalje razvijam i što moji satovi pjevanja kod profesora Mladena Katanića nisu bili uzalud – poručuje pjevačica.

Članovi benda ističu da je ono što ih čini zanimljivim prvenstveno pristup glazbi. Ne boje se eksperimentiranja sa različitim glazbenim žanrovima, a i nekim pjesmama daju svoj potpis te notu zabave i šale koja ljude zaista redovito oduševljava. 

Publika za njih ima samo riječi hvale. Ivana Žugaj tvrdi da su oni „Zakon party“ i najbolji tamburaški bend kojeg zna, dok Nikola Kovačević govori kako bend stvara veću gužvu i od javnog prijevoza.

IMG_6443.jpg

– Dok vas svojim tamburicama vode na glazbeni put od Južne Koreje, preko Hrvatske i Meksika do Brazila, privlače žensku populaciju kao da voze Audije, a stvaraju gužvu na kakvoj bi im pozavidio i javni prijevoz – napominje Nikola.

Ana Katulić Harmoniju voli jednako kao glazbenike i prijatelje.  

– Vrlo rado idem na njihove svirke, a posebno ih volim jer su to moji dragi prijatelj. S nekima od njih sam i odrastala, još uvijek se rado družimo. Dolazim ih slušati i dajem im podršku, drago mi je da svi oni vole to što rade i vidi se da zaista u tome uživaju – priča nam Ana.

„POSTALI SMO MALA ZAJEDNICA“

– Ono što je meni osobno najbitnije jest činjenica da sam sa nekim ljudima iz banda doslovce odrasla i da smo svi postali dobri prijatelji i neka mala zajednica u kojoj nekako zaboraviš da je to što radiš zapravo, na kraju dana, posao. Iako sam dugo godina, zajedno sa Buševčanima iz Harmonije, svirala u OSS Buševec, mene su fakultetske obaveze odvele nekim drugim putevima , ali mi je drago da su oni ostali vjerni onome što najbolje rade i onome što iskreno vole, jer iz toga i proizlaze njihovi rezultati i velik broj publike koji nas podržava na svakoj gaži – kaže pjevačica Josipa Kovačević.

IMG_6459.jpg

Ekipa u bendu ponosna je na svoj prvi promo nosač zvuka. On je rezultat truda i nastojanja da svaki detalj bude upravo onakav kakvim su ga i zamislili. Publici su ga prezentirali na mjestu gdje je sve i počelo, u Cabana baru u kojem redovito zabavljaju stalnu publiku i „neke nove klince“.

Svirač brača, Siniša Lučić, napominje kako je tajna njihova uspjeha u tome što su uvijek voljeli eksperimentirati.

– Repertoar koji smo stvorili kako bi pokazali što sve možemo prilagoditi tamburama, sve više pronalazi svoju publiku – i drago nam je radi tog. Upravo zbog tog što postoji publika koja nas prati i koja smatra da činimo dobru stvar nam daje dodatni elan. Naš promo CD je rezultat toga – rekao je Siniša.

Harmonijin CD objedinjava sve što su radili proteklih godina i podijeljen je u dva dijela. Klasični tamburaški dio sa prepoznatljivim hitovima i onaj drugi, malo drugačiji repertoar, koji redovno predstavljaju svojoj publici u Cabana bar-u.

– Dok god imamo publiku, nastavit ćemo „biti svoji“. Planovi za budućnost? Autorska pjesma u našem stilu. Onom stilu po kojem su nas ljudi i prepoznali – dodao je Siniša.

[print_gllr id=7650]