Home Izdvojeno Pripremite bicikl, donosimo Tour de Tur rute!

Pripremite bicikl, donosimo Tour de Tur rute!

PODIJELITE

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, Udruga „Zdrav Duh” po treći put organizira sportsko-rekreativnu manifestaciju „Tour de Tur 2014.“ koja će se održati u nedjelju, 27. travnja.

SVI NA BICIKLE

– Okupljanje će započeti u 10.00 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica kada kreće kolona gdje pozivamo sve mlade, odrasle građane, roditelje s djecom da se priključe na vožnju biciklima ulicama grada. Kolona će se zatim kretati relacijom Zagrebačka ulica – Ulica Ljudevita Posavskog – Ulica Matice hrvatske – Tržni centar – Zagrebačka ulica pa sve do cilja, Pučkog otvorenog učilišta – kažu iz velikogoričke Turističke zajednice.

bicilklisti-karta - satellite

Utrka kreće u 12.00 sati, također ispred POUVG-a, a svi koji žele sudjelovati u vožnji mogu se prijaviti na web stranicama Udruge „Zdravi Duh“ ili na dan manifestacije na prijavnim mjestima do 11.00 sati. Biciklisti će voziti lokalnim gradskim prometnicama te okolicom Velike Gorice u tri kategorije:

XC (cesta-makadam-šuma) 43 km – težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta za ljubitelje off-road) – CRVENA NA KARTI

Tourist (cesta-makadam) 30 km – težinski faktor: 3/5 (rekreacijsko-turistička ruta) – LJUBIČASTA NA KARTI

Pro Tourist (cesta) 56 km – težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta po asfaltu) – PLAVA NA KARTI

karta-biciklisti-rute

SPORT I ZABAVA

Osim bicikliranja, za sve građane i sudionike utrke, na cilju će biti organiziran sportsko-zabavni program (paintball, badminton, stolni tenis) i nastup poznatih goričkih bendova i druga iznaneđenja. Cijeli događaj je osmišljen u svrhu promocije biciklizma i zdravog života. Na taj način organizatori žele podsjetiti građane da svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja vozeći bicikl te pokazati kako je bicikl odlično prijevozno sredstvo u Velikoj Gorici – jer svega za nekoliko minuta možete prijeći s jednog na drugi dio grada.