Home Izdvojeno Pripreme za 3. Snježni spust u Ogulincu

Pripreme za 3. Snježni spust u Ogulincu

PODIJELITE

I dok prvi ovogodišnji snijeg polako kopni, u Udruzi ‘Moj Buševec’ intenzivno se pripremaju za 3. Snježni spust u Ogulincu. Točan datum održavanja još ne znaju, jer kako nam kažu, sve zavisi kada će pasti idući snijeg. Prva dva natjecanja prošlih su godina održana u veljači, pa u Udruzi vjeruju da će tako biti i ove godine.snjezni-spust-10.jpg

-Čekamo da padne drugi snijeg. Vjerujemo da će ga opet biti u veljači. Dosta smo angažirani ovih dana da sve prikupimo i napravimo na vrijeme. Kada opet padne snijeg i temperatura zraka bude ispod 6, 7 stupnjeva, sve ćemo organizirati.-rekao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge ‘Moj Buševec’.

Za ovu godinu pripremaju se i noviteti.

– Napravit ćemo majice s brojevima, radimo startnu kućicu za sanjkaše i skijaše, priprema se i ciljna ravnina, a izvlačenje startnih brojeva organizirat ćemo dan prije samog natjecanja na trgu u Buševcu. Između dvije vožnje sanjkanja za djecu, organizirat ćemo natjecanje u sanjkanju za njihove roditelje. -otkrio nam je Rožić.snjezni-spust-3.jpg

Prošle godine organizatori su izrazili želju da na natjecanju gostuje i Janica Kostelić.

-Mi smo u kontaktu s njom. Vidjet ćemo kada nam se približi datum održavanja natjecanja je li ona možda u Hrvatskoj i može li doći. Trenutno prati brata Ivicu na njegovim natjecanjima.-rekao je Rožić.

No posjetitelja i natjecatelja će biti, bez obzira hoće li Janica doći ili ne. Mnogi pitaju za prijave, a i nagrade za djecu već su spremne.

U sanjkanju se mogu natjecati djeca od godinu dana do 15 godina, a na skijaškom slalomu, gdje će ove godine biti postavljeno 10 vrata, mogu se prijaviti svi od 2 do 102 godine.