Home Izdvojeno Pripremate kolače? Napravite koji viška i donirajte za korisnike pučke kuhinje i...

Pripremate kolače? Napravite koji viška i donirajte za korisnike pučke kuhinje i beskućnike

Donijeti ih možete sutra, a donirati možete i suhomesnate proizvode, tijesto, brašno, šećer, rižu..

PODIJELITE

Ove godine ponovno su se okupili gorički humanitarci – VG Legacy, Buvljakuše, Goričani Humanitarka, Udruga Veseli planet, Turopoljsko srce, KOP Tur, Art Incognitić, Božićno selo, Sportski rekreativni savez i Zdrav duh u akciji pomoći korisnicima pučke kuhinje i korisnicima utočišta za beskućnike u Velikoj Kosnici.

Dok većina obitelji ove dane i vikend prije Božića koristi upravo za izradu kolača, ukrasa i slično, mnogi nemaju te privilegije. Upravo zbog toga su osmislili akciju kojom će se uljepšati blagdani onima koji si to ne mogu sami priuštiti.

– Dragi moji, velika mi je čast najaviti zajedničku akciju kroz koju želimo poslati poruku nade i zajedništva. Na Badnjak ćemo u prostorijama Crvenog križa Velika Gorica dijeliti pakete Božićnih kolača i pakete hrane korisnicima pučke kuhinje i razveseliti kolačima korisnike utočišta za beskućnike u Velikoj Kosnici – kazala je Dalija Zubek u vezi akcije.

Pomoći možete donacijom konzervirane hrane ili kolača

Da biste i vi pomogli možete ispeći kolače ili donirati hranu. Od hrane možete donirati suhomesnate salame, vakumirane sireve, paštete, pekmez, margarin, tjesteninu, brašno, rižu, ulje, šećer i sol. Artikli hrane nabavljat će se po 50 komada, tako da, ukoliko želite sudjelovati, gospođa Dalija moli da ju prije kupnje, kako ne bi duplali već kupljene artikle kontaktirate privatnom porukom na Facebooku, a isto tako možete se obratiti i udruzi VG Legacy.

Osim toga možete izraditi kolače, naravno, one koji mogu potrajati, a potrebno ih je dostaviti sutra, 21. prosinca, jer ih pakiraju po svim epidemiološkim standardima kako bi na Badnjak bili spremni za podjelu.

Kolači se dostavljaju uz prethodnu najavu nekoj od humanitarnih udruga.