Home Izdvojeno Poslušajte Božićni koncert u Buševcu iz 2000. godine

Poslušajte Božićni koncert u Buševcu iz 2000. godine

U ovo predblagdansko vrijeme OSS Buševec objavljuje snimke starih koncerata uz koje možete provesti ovaj hladan zimski dan

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2016.

Prošli Božića ovo je bilo vrijeme ispunjeno koncertima, druženjima, sajmovima i raznim aktivnostima. U ovoj potpuno drugačijoj godini, ne preostaje nam puno više nego se prisjećati kako je to izgledalo godina do sada.

Jedan od najiščekivanijih koncerata godine bio je Tradicionalni božićni koncert u Buševcu koji se održavao punih 25 godina. No, kako ove godine to neće moći izvesti, osmislili su prigodno rješenje. “Iako vas ove godine nećemo moći obradovati sa našim tradicionalnim Božićnim koncertom koji već održavamo punih 25 godina, razveselit ćemo vas snimkama Božićnih koncerata proteklih godina.”, navode iz OSS Buševec.

Prvi na redu je koncert koji su izveli 2000. godine u Buševcu i to po prvi put u novoj Crkvi Sv.Ivana Krstitelja. Koncerte su inače od 1995. godine izvodili u staroj kapelici Sv. Ivana Krstitelja. Na ovom koncertu iz 2000. godine su ,osim dramske, vokalne i tamburaške “A” grupe nastupile i crkvene pjevačice iz Mraclina i Buševca, te ih je svojom izvedbom Ave Marije na latinskom počastila gospođa Branka Tačković uz pomoć orguljaša Branka Pucekovića.

U ovo blagdansko vrijeme uljepšajte dom zvukovima koncerta. Jedino što trebate je kliknuti na link ispod: