Home Izdvojeno Princeze iz bajki vraćaju se na goričku scenu

Princeze iz bajki vraćaju se na goričku scenu

PODIJELITE

U ponedjeljak, 6. veljače na goričku scenu ponovno stiže predstava “I živjele su sretno…?”. Četiri godine nakon momačke večeri Trnoružičinog princa i predstave “I živjeli su sretno…?” na Sceni Gorica moći ćete pogledati kako izgleda djevojačka zabava Trnoružice. Predstavu “I živjele su sretno?” režirala je Frana Marija Vranković, tekst je napisala Nina Horvat, za scenografiju se pobrinula Marta Crnobrnja, a za kostimografiju Katarina Radošević Galić.

Princeze iz bajki glume Jelena Hadži – Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Doris Pinčić Rogoznica (Snjeguljica) te Selma Mehić (Bezimena).photofmvprinceze-1

– Nakon što je spavala sto godina Trnoružica se probudila i upoznala svog princa iz bajke. Nekoliko godina kasnije oni su se zaručili i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled? Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama? Otkrijte na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, koju je za nju organizirala njezina svadbena kuma Pepeljuga. Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Uz Pepeljugu, na zabavi su Snjeguljica i Bezimena supruga princa, koji se zabunom oženio njome, a ne Malom Sirenom – radnju predstave ispričala je Ines Bojanić, umjetnička voditeljica vlastite produkcije i izvršna producentica.

Ako Vas zanima kako se Trnoružica nosi s „instalebrity“ svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka, te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, pogledajte predstavu.

Premijera predstave bila je 2. prosinca, a prvo ovogodišnje prikazivanje pogledajte već ovog ponedjeljka u 20 sati.

Foto: Foto Ljubek