Home Izdvojeno Pravo na jednokratnu pomoć za novorođeno dijete sada možete ostvariti preko interneta

Pravo na jednokratnu pomoć za novorođeno dijete sada možete ostvariti preko interneta

Više nema potrebe da roditelji dolaze osobno ili da poštom dostavljaju zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju

PODIJELITE

Zagrebačka županija dodjeljuje 1000 kuna jednokratne novčane pomoći za novorođeno dijete. Novost je da roditelji od sada to pravo mogu ostvariti prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

“Prilikom prijave djeteta u matičnom uredu, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te ukoliko ispunjavaju uvjete putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Županiji na rješavanje. Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova.”, navode iz županije.

Uvođenjem elektronskog zaprimanja zahtjeva za novčanom naknadom za novorođenčad nema više potrebe da roditelji dolaze osobno ili da poštom dostavljaju zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju.

“Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji, koji živi u zajedničkom kućanstvu s novorođenim djetetom, državljanin je Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje 1 godinu i u trenutku podnošenja Zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije.”, podsjećaju iz županije.