Home Najave Pravilno disanje za kvalitetan život: Iskusni instruktor poziva na predavanje uz demonstraciju

Pravilno disanje za kvalitetan život: Iskusni instruktor poziva na predavanje uz demonstraciju

Pravilno disanje kroz perspektivu Tai Chia osnovno je za prevenciju padova, dijabetes, artritis, zdravlje srca...

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira predavanje i radionicu pod nazivom “Disanje kao preduvjet kvalitetnog života kroz okular Tai chi sustava vježbanja” koje će se održati u četvrtak, 23. studenog s početkom u 18:00 sati. Gost predavač na Četrtom četrtku bit će Antun Andreić, iskusni instruktor Tai Chia.

Antun Andreić je nedavno predstavio svoje znanje na 2. hrvatskom kongresu osteopata u Opatiji, gdje je održao predavanje pod nazivom “Disanje kao preduvjet kvalitetnog života kroz okular Tai Chi sustava vježbanja prema dr. Paul Lam”. Ovo predavanje pripremljeno je u suradnji s magistrom fizioterapije Gordanom Vešligaj Kos.

U svojem izlaganju, Andreić se osvrnuo na rad dr. Paula Lama, stručnjaka za obiteljsku medicinu i učitelja Tai Chia, koji je razvio nekoliko programa vježbanja, među kojima se ističu Tai Chi za prevenciju padova, Tai Chi za dijabetes i Tai Chi za artritis. Svi ovi programi naglašavaju važnost pravilnog disanja kao ključnog elementa cjelokupnog sustava vježbanja.

Disanje se u ovom kontekstu promatra kao alat koji može značajno poboljšati rad respiratornog sustava te pomoći u prevenciji i olakšavanju zdravstvenih tegoba poput alergija, astme, problema sa spavanjem ili probavom. Antun Andreić će u praktičnom dijelu predavanja demonstrirati tehnike disanja koje utječu na smirivanje živčanog sustava ili njegovo poticanje.

Gradska knjižnica Velika Gorica poziva sve zainteresirane na ovo zanimljivo predavanje i radionicu te se raduje njihovu dolasku.