Home Izdvojeno Poplava kakva se ne pamti: Iz Slovenije stiglo čak šest vodnih valova

Poplava kakva se ne pamti: Iz Slovenije stiglo čak šest vodnih valova

PODIJELITE

Na sjednici Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije iz Hrvatskih voda izvijestili su kako je vodostaj Save u padu te da je Ustava Prevlaka radila tijekom vikenda radi rasterećenja savskih voda. Kupa je još uvijek visoka što se odražava i na visoki vodostaj Odre. Dobra vijest je da vodostaj na sifonu Odra od sinoć stagnira, tako da je u 18 sati iznosio 356 centimetara, jednako kao i jučer u 19 sati.

SLIJEDI POVLAČENJE POPLAVE

Meteorolozi za iduća tri dana najavljuju suho vrijeme nakon čega se očekuje pad vodostaja Odre te povlačenje poplave iz Čičke Poljane. Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda ističe kako je u razdoblju od 6. do 24. veljače iz Slovenije u Hrvatsku ušlo šest vodnih valova, a da su još dva aktivirana na Kupi.

IMG_6893.jpg

ZATRAŽIO POSIPAVANJE CESTE

S obzirom da je cesta Velševec – Suša zatvorena, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević zatražio je od Hrvatskih voda da šljunkom posipaju ceste uz Savski nasip radi bolje prometne povezanosti.

VATROGASCI POMAŽU VEĆ 13 DANA

IMG_6793.jpg

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Josip Novosel rekao je kako su vatrogasci na terenu već 13-ti dan. Tijekom vikenda bili su aktivni na velikogoričkom području. Državna uprava za zaštitu i spašavanje dostavila je još jedan čamac, a ekipe Crvenog križa redovito dostavljaju pomoć stanovnicima poplavljenih područja. Na terenu su i djelatnici Hrvatske vojske.