Home Crna Kronika Ponovno ga uhvatili bez vozačke, dobio kaznu zatvora od 60 dana

Ponovno ga uhvatili bez vozačke, dobio kaznu zatvora od 60 dana

Vikend rekorder s gotovo dva promila alkohola u krvi priveden je u Kučama

PODIJELITE

I ovaj vikend bio je aktivan za lokalnu policiju. Kroz akciju pojačanog nadzora vozača i vozila utvrdili su 16 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom te dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Kroz akciju uhvaćen je i jedan recidivist koji je ponovio prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita za vozilo kojim je upravljao. Uhićen je i zbog ponavljanja prekršaja priveden na dežurni nadležni sud gdje je pravomoćnom presudom osuđen na 60 dana zatvora. Razlog uhićenja je to što je vozio bez položenog vozačkog ispita. (prekršaj iz čl. 216.st,1.t.3. ZSPC-a)

Vikend rekorder po količini alkohola u organizmu bio je 41-godišnji muškarac kojeg su zaustavili u ulici Mije Fabijančića Miškova u Kučama u 1 sat ujutro.

Zaustavljen je i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa te je smješten u prostoriju do otriježnjenja. Protiv 41-godišnjaka podignut je Optužni prijedlog pred nadležnim sudom.

Za vrijeme vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća.