Home Vijesti Policija zaprimila dojavu o bombama na zračnoj luci

Policija zaprimila dojavu o bombama na zračnoj luci

Izvršen je pregled - nema razloga za panikom

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec / Arhiva

Na nekoliko mail adresa danas popodne je stigla poruka upozorenja nepoznatih počinitelja pod imenima Vojska Strelkova i Limonova. U poruci se navodi da su postavili 22 bombe na pet lokacija, uključujući i Zračnu Luku Franjo Tuđman u Velikoj Gorici. Navodi se kako je 12 bombi postavljeno u Zračnu luku, dvije u policijskoj postaji u Baurevoj, jedna u postaju u Grgura Ninskog te u dva McDonalds restorana.

Policijska uprava zagrebačka objavila je kako su današnjim postupanjem na navedene četiri lokacije, uključujući i lokaciju Zračne luke, potvrdili da zaprimljena dojava nije istinita. Iz policije mole građane da ostanu smireni jer nema potrebe za panikom. “Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te pozivamo građane da se, u slučaju uočavanja bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog, s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja”, piše zagrebačka policija

U poruci koja je pristigla na mail adresa se navode stavovi protiv NATO-a, Europske Unije i nacista i izražava se podrška Rusiji i Vladimiru Putinu, piše 24 sata.