Home Vijesti Policija provodi pojačan nadzor prometa kroz vikend

Policija provodi pojačan nadzor prometa kroz vikend

Usmjerena je na sprječavanje najtežih prekršaja - vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, ne korištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela u vožnji

PODIJELITE

Kroz vikend do 3.kolovoza, posebno u popodnevnim i noćnim satima, policija će provesti preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača.

Posebice s obzirom na nekoliko teških prometnih nesreća koje su se dogodile u posljednjih tjedan dana od koje su neke i sa smrtnim posljedicama, akcija će biti usmjerena na sprječavanje najtežih prekršaja. Iz tog razloga će se posebno sankcionirati ‘četiri glavne ubojice u prometu’, a to su:

  • prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola
  • prekoračenje dopuštene brzine
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa
  • nepropisna uporaba mobitela u vožnji

Naravno, nadzor će biti i na drugim prekršajima koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. “Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.”, navode iz policije.

Zato, ovaj vikend, bez alkohola, s pojasom i oprezno.