Home Vijesti PROGNOZA Vruće i promjenjivo, a s početkom tjedna veće promjene

PROGNOZA Vruće i promjenjivo, a s početkom tjedna veće promjene

Nešto hladnije vrijeme očekuje nas do kraja idućeg tjedna, a vikend bi ponovno trebao pokazati pravo ljeto

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

S kolovozom su nam stigle i visoke temperature, pripadajuće za ovo doba godine. No, 30°C+ rijetko dolazi bez promjena i nestabilnosti. Takvo nas vrijeme, sudeći po Državnom hidrometeorološkom zavodu, čeka već danas.

Kroz dan će biti pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće do 32°C. Poslijepodne u unutrašnjosti bit će nestabilno pa će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u gorju i Slavoniji. Vjetar većinom slab.

Sutra, u subotu 1. kolovoza, neće biti mnogo drugačije. Očekuju se nešto niže temperature koje ne bi trebale prelaziti 30°C, no i dalje će biti vruće dok će noć biti nešto svježija, oko 24°C. Očekuje se djelomično oblačno vrijeme i blagi vjetar.

Nedjelja pokazuje oblačno vrijeme uz maksimalne temperature, oko 26-29°C te pretežno sunčano vrijeme uz povremena oblačna razdoblja.

Najveća promjena očekuje se s početkom tjedna kada bi nas moglo zadesiti kišno vrijeme. U ponedjeljak se tako očekuju i dalje visoke temperature do 31°C uz kišna razdoblja, a u utorak naglo spuštanje temperatura koje ne bi trebale dosezati više od 20°C. Nešto hladnije vrijeme očekuje nas do kraja idućeg tjedna, a vikend bi ponovno trebao pokazati pravo ljeto.