Home Crna Kronika Policija moli za suradnju

Policija moli za suradnju

PODIJELITE

Početak studenog obilježile su provale u obiteljske kuće, pomoćne objekte i jednu vikendicu. Iz obiteljske kuće u Vukovini provalnik je u srijedu ukrao zlatni i srebrni nakit vrijedan oko pet tisuća kuna. U Kurilovcu između 3. i 5. studenog provaljeno u obiteljsku kuću iz koje je ukraden novac i zlatni ženski nakit. Šteta je procijenjena na 27 tisuća kuna.

Na meti lopova u Leknenu našle su se radiona i šupa. Između 6. i 7. studenog provaljeno je u radionu iz koje je ukradena motorna pila marke Stihl, a u periodu od 6. do 9. studenog u šupu iz koje su ukradene dvije bušilice marke Bosch i Einhell. Ukupna šteta procijenjena je na 8,5 tisuća kuna.

Provaljeno je i u vikendicu u Gladovcu Pokupskom iz koje su lopovi ukrali dva televizora, glazbena linija i dvije bušilice. Šteta je procijenjena na 7 tisuća kuna.

Iz Policijske postaje Velika Gorica pozvali su građane da im pomognu da u rješavanju ovog problema.

– Molim građane da nam dojavljuju sve sumnjive osobe i vozila koja se kreću u njihovom susjedstvu. Provalnici često obilaze kuće i stanove te zvone kako bi provjerili imali koga doma. Ako se nitko ne javi najčešće provaljuju, a ako im netko otvori vrata predstavljaju se kao prosjaci ili prodaju vjerske kalendare. Treba obratiti pažnju na ovakve radnje i pozvati policiju. Mi smo građanima dostupni 24 sata i vrlo ćemo brzo reagirati – apelirao je Niko Kuzmanović iz PP Velika Gorica.

Iz policije kažu da bez suradnje s građanima jako teško mogu kvalitetno raditi svoj posao i da je samozaštitno ponašanje građana ključ za uspjeh u borbi protiv kriminala.